covor dormitor 1

Cum alegem covorul pentru dormitor

 

Covoarele din dormitor trebuie să fie în culori liniștitoare, care să te îmbrățișeze și să te invite la somn. Poate fi plasat sub pat, pe o latură a acestuia, sau pe ambele laturi, în cazul unui dormitor spațios.

Într-un dormitor spațios, poți plasa covorul chiar sub patul dublu. Acesta trebuie să fie suficient de mare încât să se extindă cu 30-45 de centimetri în afara patului. Poți chiar depăși aceste valori, într-o cameră suficient de mare. Nu alege însă niciodată un covor sub aceste valori, pentru ca patul îl va acoperi aproape în totalitate și îl va face să pară insignifiant.

 

covoare cu ursuleti

O alegere bună este și un covor mai mic, plasat în fața patului. Acesta va trebui să fie mai lung decat patul, pentru ca dormitorul tău să pară echilibrat din punct de vedere vizual.

Un covor de dormitor poate fi plasat și numai parțial sub pat. Acesta va ieși de sub pat pe laturile acestuia și în partea din față, însă nu trebuie să fie acoperit de noptiere. La fel, covorul ar trebui să se extindă 30-45 de centimetri pe laturile patului.

Poți plasa și covoare lungi, dreptunghiulare, de o parte și alta a patului. Vei obține acea senzație de căldură și de confort sub picioare dimineața, însă nu vei cheltui o avere pe un covor mare.

Top 3 covoare pentru dormitor

covoare de calitate chisinau
covoare simple si frumoase
covoare ieftine chisinau 1

Texturi potrivite pentru covorul din dormitor

Pe lângă culori și modele diferite, covoarele de dormitor sunt făcute și ele din materiale diferite. Deși poți fi tentată să alegi un material precum blana artificială sau mătase pentru covorul din dormitor, trebuie să te gandeşti bine la acest tip de alegeri. Nu opta pentru aceste materiale dacă ai animale de companie.

Polipropilena și lâna sunt o alegere foarte bună pentru această cameră. Sunt practic definiția confortului, sunt rezistente și ușor de curățat. Și covoarele din sisal arată bine și te vei bucura mult timp de ele.

Dacă mobila din dormitor este închisă la culoare, alege un covor în culori vii – poți merge chiar și pe o alegere îndrăzneață, cum ar fi un model oriental. Dacă ai multe obiecte de decor, alege un covor într-o singură culoare, care să nu încarce și mai mult camera. Dacă decorul e minimalist, joacă-te cu modele și combinații inedite.

covor bedroom chisinau

CONTACT

Adresa magazinului

Municipiul Chișinău, strada Otovasca 14/B.

Orele de lucru:

Luni - Sâmbată: 9:00 - 17:00

Duminică: 9:00 - 14:00