Cum să alegi covorul potrivit

Pardoseala este extrem de importantă pentru orice tip de cameră, atât din punct de vedere al designului, cât și al funcționalității. Poți alege parchet din lemn, parchet laminat, LVT, covor PVC sau linoleum, însă în funcție de încăpere, covorul sau mocheta pot completa perfect designul interior. Dacă optezi pentru covoare, iată cum să le alegi pe cele potrivite.

Este foarte important de subliniat încă de la început faptul că alegerea între covor și mochetă ține de mai mulți factori, iar diferențele dintre ele sunt semnificative.

Covor sau mochetă?

Atât covorul, cât și mocheta prezintă avantaje și dezavantaje, iar decizia ține de gusturi, dar și de necesități.

Covoarele sunt elemente de design, ce au un aspect plăcut și aduc un plus de stil decorului, datorită diversității de modele și culori. Covorul ajută la delimitarea unei anumite zone a camerei, iar schimbarea lui cu unul nou poate modifica întregul design, ori de câte ori îți dorești. În plus, chiar dacă ai instalat un parchet din lemn, cald și frumos, covorul va completa perfect designul interior al spațiului amenajat, contribuind la obținerea unei camere mai curate, datorită caracteristicilor covorului, care colectează eficient praful.

Pe de altă parte, mocheta este instalată prin lipire, pe toată suprafața camerei, nelăsând spații libere sub mobilier, iar printre cele mai importante avantaje regăsite putem menționa: absența riscului de alunecare și amortizarea impactului în caz de cădere. Folosită în concordanță cu elementele de design ale camerei, mocheta poate da impresia unei camere mai mari. Mai mult de atât, oferă un plus de căldură și de curățenie, de aceea este indicată în camerele destinate celor mici.

Avantajele covoarelor

  • Nu necesită instalare
  • Pot fi înlocuite pe loc, la nevoie
  • Paletă largă de modele, forme, dimensiuni și culori, potrivite pentru orice tip de design interior
  • Mențin camera curată, colectând praful.

Cum să alegi covorul potrivit?

Pentru a alege covorul potrivit trebuie să te asiguri că ai luat în calcul aceste aspecte:

  • Modelul și culorile trebuie să fie potrivite cu designul interior al camerei în care urmează să fie utilizat
  • Zona camerei pe care dorești să o evidențiezi sau să o delimitezi cu ajutorul covorului. Covoarele pot delimita zona de sub masa din living, spațiul din fața colțarului, spațiul de sub măsuța de cafea, lungimea holului sau pot fi așezate pe fiecare dintre laturile patului
  • Dimensiunea – trebuie să stabilești de la început zona în care va fi utilizat covorul, pentru a putea achiziționa produsul potrivit.

CONTACT

Adresa magazinului

Municipiul Chișinău, strada Otovasca 14/B.

Orele de lucru:

Luni - Sâmbată: 9:00 - 17:00

Duminică: 9:00 - 14:00