covor pentru camera copiilor

Cum alegem cele mai bune covoare pentru camera copiilor

Cum alegi cele mai bune covoare pentru camera copiilor? Alegerea covoarelor din camera copiilor se bazeaza pe alte criterii fata de covoarele din restul casei?
Spre deosebire de covoarele pentru living, hol sau camera adultilor, covoarele pentru camera copiilor trebuie sa raspunda altor nevoi. Cu toate ca utilizarea este aceeasi, criteriile de selectie a covoarelor pentru camera copiilor sunt diferite fata de criteriile de selectie a covoarelor din living, hol sau dormitor.

 

covoare cu ursuleti

Copii sunt fiinte vesele, creative, cu foarte multa energie si imaginatie si nu trebuie sa ingraditi aceasta veselie si creativitate pe motivul ca strica covorul sau il murdareste. In schimb, alege un covor care face fata cu brio veseliei si creativitatii copiilor, si astfel nu numai ca vei avea un covor care va rezista mult, dar si copilul tau se va dezvolta liber si armonios.

Top 3 covoare pentru camera copiilor

covoare copii
COVOARE COLORATE
covoare calitative copii

Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie atat pentru tine cat si pentru copilul tau, este indicat ca inainte sa cumperi un produs sa studiezi putin gama de produse si oferta magazinelor. Mai jos am pregatit un ghid cu principalele caracteristici pe care un covor bun trebuie sa le aiba.

Covor sau mocheta

Trebuie sa te decizi daca vrei un covor sau o mocheta pentru camera copiilor. Diferenta intre o mocheta pentru camera copiilor si un covor pentru camera copiilor este de suprafata de acoperire din camera.

Mocheta acopera toata suprafata camerei, astfel imbracand intreaga pardoseala, pe cand covorul acopera numai o suprafata delimitata din pardoleasa, de obicei centrul camerei, acolo unde nu este mobila. In mod normal, sunt mult mai multe diferente intre o mocheta si un covor, insa aceste diferente se aplica mai mult pentru covoarele pentru living si covoarele pentru dormitorul adultilor, si mai putin pentru camera copiilor.

 

covor copii 1

Materiale rezistente

Materialul din care este tesut covorul pentru camera copiilor este printre cele mai importanta criterii de selectie. Deoarece camera copiilor este o camera aglomerata, cu multe jucarii pe jos, cu mult trafic, covorul este supus unor grele incercari si din acest motiv trebuie sa alegi covoare din materiale rezistente.

Cele mai recomandate materiale pentru a fabrica covoarele sau mochetele pentru camera copiilor sunt polipropilena si poliamida.

Polipropilena
Covoarele pentru copii din polipropilena sunt usor de curatat, rezistente si potrivite pentru o camera cu trafic redus. Covoarele din polipropileana sunt rigide si aspre, ceea ce poate fi considerat un dezavantaj, mai ales daca cel mic prefera sa se joace pe covor sau mocheta.

covorase pentru copii

Poliamida
Firele din poliamida (nylon) sunt mai elastice, ceea ce le permite sa revina la forma initiala, chiar daca au fost supuse unei presiuni mari. Acest lucru constituie un avantaj, deoarece ii va permite covorului sau mochetei sa nu se deformeze sau sa ramana cu urme de la mobila.

De asemenea, poliamida este utilizata si la confectionarea mochetelor pentru incaperile cu trafic foarte ridicat, ceea ce o recomanda si pentru camera copiilor.

Diferenta de pret intre covorul din poliamida si covorul din polipropilena nu este foarte mare, insa trebuie mentionat faptul ca mocheta sau covorul din polipropilena are un pret mai mic.

 

covoere albe

Sa fie usor de curatat

Întretinere covor pentru copii

Lungimea firelor si culoarea sau culorile covorului pentru camera copilului sunt principalele criterii la care trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa alegi un covor care sa fie usor de curatat.

Covor cu fir scurt
Pentru camera copiilor trebuie sa alegi un covor cu fir foarte scurt. Unul din motivele pentru care trebuie sa alegi un covor cu fir scurt pentru camera copiilor este usurinta cu care se intretine si se curata. Curatarea covorului este importanta nu numai atunci cand se murdareste sau se pateaza, dar si periodic pentru a evita dezvoltarea alergiilor la copii.

De asemenea, sa nu neglijam faptul ca in camera copilului este in permanenta agitatie, zarva iar lucrurile sunt aruncate pe jos. Din acest motiv este bine ca mocheta sau covorul din camera copiilor sa nu permita acumularea mizerie la radacina firului (ca in cazul celor cu fir lung), in schimb, sa perita o curatare rapid.

CONTACT

Adresa magazinului

Municipiul Chișinău, strada Otovasca 14/B.

Orele de lucru:

Luni - Sâmbată: 9:00 - 17:00

Duminică: 9:00 - 14:00